Området

Fjordvand.dk

- og en Elvstrøm 95.

Området i Skaven og omkring Ringkøbing Fjord er anlagt med masser af muligheder for vandre- og cykelture. 


Ved Skaven Strand camping er der mulighed for indkøb fra påske til slutningen af oktober. I forbindelse med campingpladsen er der en minigolfbane samt udendørs pool.


Naturen ved Skaven Strand er enestående. På en frisk gåtur kommer man forbi marker og ud på heden. Store hede arealer er gennem tiden blevet opdyrket til landbrug, men der er stadig oaser.


Den hyggelige havn er rammen om mange aktiviteter. Stranden er oplagt til windsurfing, SUP board eller til badning. Vandet ved Skaven strand er et trygt sted at lade børn bade, da dybden er lav, og der ikke er strøm i vandet. I havnen er anlagt en kørerampe, så den medbragte båd kan søsættes.

Ved havnens legeplads kan der spilles fodbold, volleyball, grilles i hytten, eller nyde udsigten over havnen, mens solen går ned i vest.


Det er svært at være i Skaven Strand uden at besøge Skjern Å dalen. Dalen begynder 2 kilometer fra sommerhuset, og strækker sig over et stort område. Skjern Å dalen er blevet genoprettet efter intensiv landbrugsdrift. Det har ført til et attraktivt område med et rigt dyreliv. For – og efterår kan ses store flokke af trækfugle, og i sommerperioden får stedet besøg af mange fugle interesserede. I området findes flere udkigstårne. Naturplejen af Skjern Å sker bl.a. med hjælp fra heste og kreaturer om sommeren.