Overraskelser

Fjordvand.dk

- og en Elvstrøm 95.

Elsket af mange, hadet af flere. Overraskelser er noget, der skiller vandene, men som på godt og ondt ikke desto mindre er vanskelige at komme udenom.


En erfaring, jeg igen har pådraget mig her på den anden side af Atlanten. Nedenfor er derfor listet syv ting, som er kommet bag på mig efter flere måneders sejlads med ‘min’ amerikanske familie:


1: At jeg ikke er blevet ekspert i engelsk


2: At børn efter en dag, der mildest talt ikke har budt på en eksemplarisk opførsel, alligevel undrer sig over forældrenes (eller gastens…) lidt afdæmpede begejstring for deres seneste banebrydende opdagelse, der i øvrigt er dagens opdagelse nummer cirka 85…


3: At så mange dage kan gå med ingenting. Og at det faktisk kan være helt okay og ret fedt.


4: At sund mad kan være så lækkert.


5: At frikadeller i USA betegnes som 'Swedish meatballs'.


6: At der i en 40 fod lang sejlbåds energiregnskab er plads til aircondition.


7: At jeg ville savne venner og familie overrasker ikke. Men at jeg skulle mangle far-jokes, ægte mor-spørgsmål og sjovt søskende-selskab så meget, som tilfældet har været, er kommet bag på mig.


Forleden blev vi overrasket ved ankerpladsen Puerto Balandra, da Andy (t.v.) fandt en nedgravet flaskepost på stranden. En flaskepost, der viste sig at være fra 2015 og indeholde et brev fra en amerikansk familie. Desværre efterlod de ikke deres kontaktinformationer.