Mors rundt

Fjordvand.dk

- og en Elvstrøm 95.

Togtet 2019

Efter 240 sømil lægger Fjordvand igen på sin plads i Bork havn. Sommerens togt foregik i Limfjorden, hvor målet var at komme Mors rundt. Nykøbing på øen blev vores første stop efter to uger i Lemvig, hvor båden blev brugt af børnene til at få forsmag på ferien.

Efter trompetmusik når flaget skulle ned på havnen i Nykøbing, gik turen til Fur, hvor vi lagde et par dage. Planen var at leje cykler og komme rundt på øen. Det kom vi, selv om regnen silede ned sidst på turen. Det blev dog reddet af en god tørretumbler i klubhuset, og kakao er en god opfrisker i regnvejr.

En ny havn vi skulle til var Rønbjerg. På vejen fik vi studeret sæler på Livø, inden vi bestilte aftensmaden i havnens fiskebutik. Det er ikke hver dag kokken går rundt i blå Kansas og træsko uden hælkappe. Morgenen efter stod børnene tidligt op, for at få et slag tennis på det nærliggende feriecenter, inden stævnen stod mod nordvest, hvor Feggesund færgen tøffede frem og tilbage over sundet.

Sommer 19-7
Sommer 19-5
Sommer 19-2
Sommer 19-1
Sommer 19-4
Sommer 19-3
Sommer 19-6
Sommer 19-8

Vi har mødt mange fine faciliteter og byer på turen. Thisted er absolut en af dem, vi husker med dens 13.000 indbyggere. Tæt på butikker og med badefaciliteter på højde med Hotel d'Angleterre, nød vi samværet med hinanden og de andre sejlere.

De sidste par ben på turen gik ned på vestsiden af Mors i vind fra nordvest. Det kunne ikke være bedre, og med supermad på Jegindø, blev det den sidste aften, inden båden igen var et smut i Lemvig. Turen på Vesterhavet tog den gamle skipper sammen med den yngste. Det er det rigtige sted at være i hedebølge og strandfodring.