Sommertogt 2018

Fjordvand.dk

- og en Elvstrøm 95.

På tur i Limfjorden

Endelig kom dagen, hvor fortøjningerne til Fjordvand kunne løsnes i Lemvig for at sejle længere ind i Limfjorden. Glæden blev ikke mindre af, at metrologerne lovede godt vejr den næste tid, og så er en sejlbåd det helt rigtige sted at opholde sig.

Turen var planlagt til, at vi først kunne være et par dage i Virksund med en overnatning undervejs i Glyngøre. Det er en tur på i alt ca. 50 sømil, og med god vind er det 5 timers sejlads hver dag.

Brugsen er altid et besøg værd i Glyngøre. Efter en god aftensmad blev det tid til spil, snak og hygge inden køjerne sang sin daglige godnat sang. 


Hvalpsund

Efter en nat i den nyrenoverede havn i Skive, hvor havnens gæster som altid er klar på en snak, hed destinationen Hvalpsund. Det blev en af de aftener, hvor vi blev nødt til at spise på Pakhuset til små penge for god mad. Et hyggeligt sted med tid til en aftendukkert, mens færgen Hvalpsund – Sundsøre tøffede afsted i baggrunden. 

Virksund

Turen til Virksund bød på 9-10 m/sek. Det giver god fart, og er en fornøjelse på læns. Inden sidste runding til Virksund havn, slappede sælerne af på en sandbanke. Vi havde som det eneste sted reserveret plads i havnen på havneguide.dk. Det gik ikke stille af med eget skilt, der var skruet godt fast, og havnefogeden der kiggede forbi.

Ikke langt fra havnen ligger Luthersk Missions kursuscenter. Nogle uger om sommeren er der bibelcamping, og vi var til undervisning om Jesus og livet som kristen, inden vi lagde fra igen. 


Fur

Vi havde fåret fortalt, at det er et must at besøge Fur. Det er sandt. En smuk ø med fantastisk natur. Mens vi var der, fik vi besøg af bedstemor, der også kunne transportere os af flere gange i den lille Aygo. Det blev ikke til fossil udgravning, men vandreture og pizza fra campingpladsen, mens vi passerede nogle af de ca. 1000 mennesker, der hvert år kommer til Fur rundt.


Mors

Ejerslev havn er kommet på sejlernes landkort. For det første byder naturen på en lagune, der er opstået efter mange års udgravning af moler. På havnen er der en permanent udstilling om den periode. For det andet er det altid berigende, at komme til et sted hvor ildsjæle ligger kræfter i, for at gæster føler sig velkommen. Dårligt mobilsignal, men VM finalen i fodbold fik vi ned med hjælp fra VHF antennen, og kunne følge med i Frankrigs sejr.


Tag til Nykøbing I kan gå lige op i byen, fik vi fortalt på en af de andre havne. Det gjorde vi, men godt nok først efter en tur rundt om det store kommunekontor med tilhørende plænerobotter. En af de store oplevelser på havnen er, når flaget bliver spillet ned kl. 21. med trompetmusik. Det sker hele sommeren og sluttes af med kaffe i klubhuset.


Thyborøn

Den sidste havn på turen i Limfjorden var Thyborøn. Dejlige faciliteter med sejlerlokaler hvor der er udsigt til havn, hav og badestrand.  Pølser kom på grillen inden sejlerferiens sidste is smeltede i munden, mens vi sad på molen, og flugte med i hvornår sælerne stak hovedet op over vandet.

Tidligt i seng og op kl. 5.15 for at tage den 8 timers tur på Vesterhavet til Hvide Sande og ind i Ringkøbing Fjord, som hører med til ferien. Det er ikke fordi, nogen har stor lyst til den tur, men måske har vi glemt det til næste år, og tager den igen...