Wekeendtur, juli

Fjordvand.dk

- og en Elvstrøm 95.

Fredag d. 3. juli

Fredag eftermiddag kører Toyota'en mod Bork og sommerens første længere sejltur. Her bliver Aconda pakket med tandbørster, strømper, badetøj, lidt mad, solcreme og hvad man nu ellers bør have med på tur.

Da klokken passerer 18.00, er det tid til at forlade Bork og sætte kurs mod Ringkøbing, en tur på omkring 15 sømil. Efter en lille times sejlads begynder det at blæse op, hvilket er helt okay. Vi sejler for bidevind med vand på fordækket og skumsprøjt i cockpittet. Ret fedt - i hvert fald den del hvor sejlene er oppe...

Desværre må vi på over halvdelen af vejen ha' motoren igang, da kursen er lige i vindhullet. Vi skal gerne nå i havn inden solnedgang. Vi hygger os med hinanden og glæder os over at

være på vandet igen.

Lidt i ti anløber vi Ringkøbing og nyder derefter en sen aftensmad, mens solen går ned bag et par fabriksbygninger mod vest. Resten af aftenen byder på varm kakao og kiks, inden det efter en dukkert fra agterstævnen er tid til at ligge hovedet på puden.


Lørdag d. 4. juli

Dagen starter - efter nogens mening - lidt for tidligt med mågernes høje skrig og solens varme stråler gennem de lyse gardiner. 07.13 er det tal, der springer én i øjnene, når man tænder telefonen... Det er sommerferie!? Vi vælger dog alligevel at stå op, og ikke lang tid efter er morgenmaden serveret i cockpittet. Det er allerede vanvittigt varmt!

Formiddagen går med opvask og shoppingtur på de brolagte gader i Ringkøbing. Frokosten spiser vi på en lækker kinesisk restaurant, inden Aconda igen sejler ud ad havneindløbbet - denne gang er målet Hvide Sande Lystbådehavn.

Vi når dog ikke langt, inden varmen bliver for uudholdelig, og vi må en tur i baljen. Der er desuden stort set ingen vind, og vi har tiden for os. Hvorfor ikke udnytte et af mange privilegier

ved at være sejler? :-)

Sidst på eftermiddagen når vi Hvide Sande. Vi fortøjrer Aconda langskibs og går derefter en tur i byen. Her står den på køb af udstyr til aftenens fisketur og en dejlig, kølig is, inden vi igen slentrer mod lystbådehavnen. Efter aftensmad går vi alle mod molen med fiskestænger og andet udstyr i hånden. Fiskene er vilde med de nyindkøbte sandorm(de var også dyre!) og allerede efter en time har otte fisk bidt på krogen! Tilbage på båden bliver de renset. Lugten af fisk hænger ved resten af aftenen... Vi er vel i Hvide Sande! ;-)


Søndag d. 5. juli

Der begynder så småt at komme liv på Aconda ved 8-tiden. Alle - selv skibshunden Pendo - har sovet tungt. Vi står op til tåge og ingen sol. De lange bukser og trøjerne bliver fundet frem, helt dejligt efter en meget varm dag i går!

Formiddagens program: Slap af. Ferien er virkelig kommet over Aconda med besætning. Der bliver sovet, spillet, kigget på både og snakket med de lokale sejlere, super flinke folk!

Et par solide rugbrødsmadder ryger indenbords ved 12-tiden. Derefter er det på tide at vende hjem mod Bork igen. Det er første gang, vi har ligget i Lystbådehavnen. Det har været en dejlig oplevelse og bestemt ikke sidste gang, vi ligger i den hyggelige havn.

Igen er der næsten vindstille. I perioder sejler vi under 2 knob - man orker næsten ikke renge på, hvornår de 13,3 sømil til Bork er tilbagelagt. Tålmodigheden skal virkelig findes frem her! Vi vælger dog i stedet at nyde det... Sejler lidt butterfly og kigger på vandet. Vi har jo masser af tid! Solen kommer frem, og bukserne skiftes igen ud med shorts. :-)

Pludselig kommer der et markant vejrskifte! Skyerne trækker sammen, og det bliver væsentligt mørkere. Tordenbragene bliver gradvis højere, og lynene lyser kraftigt op. Øv! Diverse vejrprognoser havde varslet uvejret - men først sent på aftenen. Lynaflederen findes frem. Det er ikke videre fedt at ligge midt på vandet med en otte meter mast ragende op... Ingen er helt trygge ved situationen. Heldigvis er det ikke noget, man lader sig mærke med. Vi sejler roligt videre, og når Bork Havn i silende regn.

En våd afslutning på en dejlig weekend med mange oplevelse - interessant på mange måder. :-)

Se billeder fra turen herunder:
Badning på fjorden

Aften i Ringkøbing

Fiskeri i Hvide Sande

Smuk aften med udsigt over Vesterhavet

Hovedspring på fjorden

Uvejr på hjemturen