24-timers tur til Hvide Sande

Fjordvand.dk

- og en Elvstrøm 95.

Torsdag d. 16. juli. Bølger, strømsvigt og "Danmarks mest hjælpsomme folkefærd".

Endelig godt vejr! Kl. 10.00 forlader Aconda pladsen i Bork med fire børn, to forældre og én hund ombord. Kursen er sat mod Hvide Sande Lystbådehavn, som vi med succes første gang besøgte 14 dage tidligere.   

Vinden kommer fra NNV, hvilket betyder sejlads i bidevind og senere for motor. En enlig måge svæver over Aconda, mens besætningen læser, snakker, kigger på vandet... Tom skærm. GPS'en samt ekkolodet går ud med ét. Strømmen er gået. Vi finder søkortet på tablet'en frem og forsøger at spare på strømmen, alt imens Steen omhyggeligt leder efter den eventuelle fejl. Den gemmer sig godt. Til sidst må vi opgive og sejler resten af vejen uden GPS og ekkolod.

Da vi kommer fri af Tipperne, er bølgerne okay store - måske de største, vi har sejlet i. Pendo stavrer rundt på sine fire ben og er tydeligvis ikke helt tryg ved situationen. Vi andre derimod tager det med oprejst pande. Vi kan endda nyde synet af en flot regnbue i skumsprøjtene (se billede nederst). Hold op, sejlerlivet byder på mange gode oplevelser!

Ved frokost-tid anløber vi Hvide Sande, får hjælp af en venlig sejler med fortøjningerne og spiser rugbrødsmadderne.

Alt imens Steen igen roder med strømproblemet kommer en anden gæstesejler og hilser på. Fra han hører om strømsvigtet, til han ligger med hovedet begravet ved batterierne går ikke mange sekunder. Da han ydermere viser sig at være automekaniker, er det jo helt perfekt! Han er til enorm hjælp, og efter noget tid er problemet fundet. Batterierne skal nu udskiftes med rigtige marine-batterier. En del dyrere, men det skulle være alle pengene værd!

Jeg må sige, at jeg er vild med sejler-mentaliteten. Hvor mange af os stopper lige op, hvis vi ser en fremmed bil med motorproblemer i vejkanten? Vi gør i hvert fald ikke, desværre. Det er absolut ikke første gang, vi oplever at få uopfordret hjælp fra "Danmarks mest hjælpsomme folkefærd", som jeg vil vove at kalde de danske lystsejlere!..


Fredag d. 17. juli. Tidligt op og dyner i cockpittet.

Efter en rolig aften med gåtur i Hvide Sande, fiskeri, vandmelon-is og varm kakao er det nu tid til at vende stævnen mod hjemhavnen. Allerede kl. 06.45 står vi op for at være klar til afsejlning kl. 07. Det er en dejlig morgen med solen dansende på havnebassinets rolige vand.

Vi stævner ud med dyner i cockpittet og en halvt sovende besætning. I modsætning til gasterne er kaptajnen total morgenfrisk og får derfor æren af rorpinden den første lange del af sejladsen. Halvvejs er der morgenmad bestående af franskbrød med Nutella, det kan næppe være meget bedre!

Inden vi får set os om, har vi sejlet de 13 sømil og anløber Bork Havn kl. 09.30 efter et døgn med alt godt fra sejlerlivet! :-)


Se billeder fra turen herunder:Flot syn i skumsprøjtene!

Afslapning på dækket i Lystbådehavnen

Solnedgang over havneindløbet

Katrine og Steen øver stedbestemmelse på papir-søkortet

Silas og Katrine hygger over et backgammon-spil

Udstyret er i orden - Sara og Silas klar til natten

Den morgenfriske kaptajn ved roret

Dejlig morgen til sejlads