Glædelig jul og godt nytår

Fjordvand.dk

- og en Elvstrøm 95.

I juleevangeliet står der om, at de så Herrens herlighed og blev grebet af stor frygt. De blev bange.

Når vi siger om et andet menneske, at det er herligt, så tænker vi på, at det menneske måske smitter med glæde, eller måske er en hjælpsom person. Det er lidt på samme måde, når vi ser på Herrens herlighed. Det herlige vi ser, siger noget om Herren Jesus. Hvem er han? Ligesom de herlige ting vi oplever hos mennesker siger noget hvordan mennesker er, siger Herrens herlighed noget om hvordan Herren er.

Bibelen fortæller om, at Jesus kom til jord for at frelse og redde mennesker. Er det nødvendigt? Ja, vi kan bare se os omkring, hvor mange konflikter mennesker får startet i vreden, og vi starter selv konflikter med dem, som vi holder af. Det er nødvendigt, at vi får tavlen vasket ren for at komme i himlen. Jesus frelser og redder ved at give os noget helt nyt. Det nye er, at Jesus vasker vores tavle ren. Det sker, når vi får tillid til Jesus. Det er det som bibelen kalder tro. Har vi tro og tillid til Jesus som vores redning, så siger Gud, at vi har en plads i himlen der venter.

Den herlighed som hyrderne så ude på marken, er altså en herlighed, som viser Gud, som den der vil frelse og skabe tillid og tro på Jesus i os. Det var faktisk ikke Gud selv, som kom til hyrderne, men kun en engel - et sendebud fra Gud, og alligevel blev de bange. Det skal bare sige, hvor meget mere Gud ønsker, at vi skal være hos ham. Gud vil i denne jul komme til os med et budskab om, at Jesus er den eneste vej til himlen, og han vil så gerne have os med.

Hyrderne sagde til hinanden: Lad os gå ind til Bethlehem, og se det som er sket. Det er det vigtigste vi kan gøre denne jul – at finde ud af om juleevangeliet er sandt. Guds engel sagde : Frygt ikke. Der er ikke noget at være bange for. Gud vil give dig fred.